Jung i joga: Veza psihe i tela

Areté predstavlja knjigu koja će vas pokrenuti: Džudit Haris, „Jung i Joga, Veza psihe i tela". „Jung i joga” pomoći će vam da se povežete sa svojim telom i uz pomoć Jungove psihologije i somatske terapije naučite da ga cenite.detaljnije

Odlomak 990,00800,00 RSD
ušteda: 190,00 RSD (-19%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Kada razmišljamo o svesnosti, često težimo da psihu istaknemo iznad tela. Međutim, u delu Karla Gustava Junga možemo pronaći argumentaciju o neraskidivoj povezanosti ova dva aspekta bića.
Put ka svesnosti ne zaobilazi telo, već kroz njega vodi u dušu.
Drvo koje raste ka nebu mora pustiti korenje do pakla, a joga radi upravo to: povezuje nas sa zemljom ispod i sa nebom iznad.
Čitajući ovu knjigu i praktikujući jogu osetićete energiju koja putuje kroz vaše udove, istovremeno preobražavajući i telo i psihu.

Knjiga „Jung i Joga" je temeljna studija o paralelama između praktikovanja joge i jungovske analize, o njihovom značaju kako za duhovni, tako i za psihički razvoj. Ovo je izuzetno praktičan pristup temi koja se, s jedne strane, fokusira na razumevanje Jungovih ideja koje se mogu javiti u somatskoj terapiji, i s druge strane, nudi novu psihološku perspektivu svima koji praktikuju somatsku terapiju. Ničeov paradoks je dobro poznate istina svakome ko je bio primoran da putuje surovim i divnim terenom svog tela dok ono luta u naizgled neobjašnjivim simptomima. U toj divljini, bubnjevi i aktivna mašta pružaju mapu duše. Hrabrost, strpljenje, poverenje krče put kroz džunglu. Svaki korak potvrđuje paradoks: za uspon ka duhu neophodan je silazak u zemlju. Zemlja u jogi je muladara, korenska čakra u kojoj se uzemljujemo u sopstvenoj ljudskosti kroz koju doživljavamo sopstvenu božanstvenost.

„Džudit Haris odlazi u središte tame kako bi pronašla novu svetlost... ' Jung i joga' je pravi doprinos medicini dvadeset prvog veka. " Marion Vudman, autorka knjiga „Porok savršenosti" i „Trudna devica"

ISBN: 978-86-80426-75-4

Broj strana: 168

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Format: 138 X 200 mm

Godina izdanja: 2021

Prevod: Irina Vujičić

Ilustracije: Olivera Inđić

 • Jogom do srećnog života

   

  detaljnije

 • Ono što možda do sada niste znali - 8 činjenica o Jungu

  Karl Gustav Jung (1875–1961) je bio poznati švajcarski psiholog, jedan od pionira (odmah nakon Frojda – mada
  detaljnije

 • Zavirite u knjigu „Jung i Joga: Veza duše i tela"

  „Želim da budem ptica”

  (Iz knjige „Jung i joga" Džudit Haris)

  Kada sam upoznala Džun, rekla mi je da je celog života samo ž
  detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra