Sutra će seks opet biti dobar

akcija: AKCIJA!

U zavodljivom svetu knjige „Sutra će seks opet biti dobar”, Ketrin Ejndžel govori o ženskoj želji, koja ne mora da bude poznata i utvrđena, o muškom insistiranju da znaju šta žene i njihova tela žele, načinima da se iskoreni seksualno nasilje,  ali i kako da se postavi dobra seksualna interakcija među partnerima. „Sutra će seks opet biti dobar” autorke Ketrin Ejndžel je provokativna, elegantno napisana analiza ženske želje, pristanka i seksualnosti u doba MeToo pokreta .detaljnije

Odlomak 880,00600,00 RSD
ušteda: 280,00 RSD (-32%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

„Loš seks je političko pitanje, pitanje nejednakosti u pristupu zadovoljstvu i samoopredeljenju, i treba da ga istražimo kao političko pitanje, umesto da se povlačimo u individualizujuću kritiku i ponižavanje mladih žena koje koriste sva raspoloživa sredstva da bi ublažile patnje svog seksualnog života."

Kako danas u modernom svetu, posle seksualne revolucije 60-ih, gledamo na seks? Šta se promenilo u razmišljanju o seksu, zadovoljstvu, samospoznaji? U zavodljivom svetu knjige Sutra će seks opet biti dobar, Ketrin Ejndžel govori o ženskoj želji, koja ne mora da bude poznata i utvrđena, o muškom insistiranju da znaju šta žene i njihova tela žele, načinima da se iskoreni seksualno nasilje, ali i kako da se postavi dobra seksualna interakcija među partnerima.

Prema Bersanijevom mišljenju, ne bi trebalo da predstavljamo seks „samo kao moć”. U pravu je – ko god da smo, kakva god da su naša tela i ma šta da ona rade, svi smo u seksu u nečijoj milosti i svi doživljavamo bespomoćnost, tu prvobitnu patnju i blaženstvo; svi postajemo infantilni, zavisni. Želeti, žudeti znači postati ranjiv – žudeti za negom, kontaktom, prepoznavanjem u zagrljaju drugog. Kako Bersani tvrdi, rizik od seksa je rizik od „gubljenja sebe iz vida”.

ISBN: 978-86-80426-96-9

Broj strana: 127

Pismo: Latinica

Povez: meki

Format: 138 x 200 mm

Godina izdanja: 2022

Prevod: Ivana Tomić

Ilustracije: Anja Banješević

Ketrin Ejndžel

Ketrin Ejndžel je britanska naučnica i spisateljica. Studirala je filozofiju i doktorirala istoriju psihijatrije i seksualnosti na Kembridžu. Njena najpoznatija dela su: Unmastered: A Book on Desire, Most Difficult to Tell i Daddy Issues. Njene knjige plod su naučnih istraživanja o seksualnosti kod žena i objavljene su u Ujedinjenom Kraljevstvu, Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji, Rusiji, Ukrajini, Italiji, Španiji i Brazilu.

 • Najlepši citati Areté autorki

  Iako znamo da je svaki dan posvećen damama i da su uvek vredne pažnje, ljubavi, poštovanja, razumevanja i svega što zaslužuju, Osmi mart je i dalje poseban praznik, jer slavimo ženska prava kojih nekada nije bilo i, nažalost, negde ih još uvek nema.
  U to ime i u vašu čast, drage dame, izdvoj
  detaljnije

 • Komplikovana saglasnost - intervju sa Ketrin Ejndžel

  TM: Zašto mislite da trenutni diskurs u vezi sa pristankom omalovažava mnoge od nas, posebno žene?

  K.E.: Pre svega, htela bih da kažem da sam pristalica obrazovanja o saglasnosti. Ključno je da se saglasnost po
  detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra