Jung i Rajh: Telo kao senka

„Jednog dana maštao sam o Vilhelmu Rajhu i Karlu Jungu. Šta bi, pitao sam se, ova dva čoveka, koja se nikada nisu srela ili dopisivala, mogla da pruže jedan drugom da ih je povezivala dugogodišnja i duboka privrženost? Odmah sam počeo da mislim o terapiji. Šta bi bilo da su na terapiju išli jedan kod drugog? Šta bi mogli da nauče? Ideje koje su usledile postale su inspiracija za ovu knjigu.”detaljnije

Odlomak 1.250,001.050,00 RSD
ušteda: 200,00 RSD (-16%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Iako su bili savremenici, Karl Gustav Jung i Vilhelm Rajh, dve najveće figure na polju psihoanalize, nikada se nisu upoznali. Ovo detaljno istraživanje inspirisano je pitanjem šta bi se desilo da jesu. Knjiga Jung i Rajh jezgrovito predstavlja ove dve ličnosti i poredi njihove živote i njihov rad, naglašavajući tačke preklapanja. Džon Konger provokativno stavlja Jungov mistični i psihološki pristup spiritualnim disciplinama u istu ravan sa Rajhovim kontroverznim teorijama. Rezultat je zavodljiva teorija povezanosti koja intrigira i inspiriše čitaoce.

ISBN: 978-86-82394-38-9

Broj strana: 272

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Format: 14 X 20 cm

Godina izdanja: 2024

Prevod: Jelena Nidžović

Ilustracije: Olivera Inđić

Džon P. Konger

Dr Konger je psihoanalitičar, psiholog i međunarodni instrukror bioenergetičke analize. Još od 1982. radi na integrisanju bioenergetike u analitičku psihologiju. Autor je knjiga Jung i Rajh, Telo kao senka (1988) i The Body in Recovery: Somatic Psychotherapy and the Self (1994). Bio je urednik Međunarodne revije za bioenergetsku analizu (1997-2004). Držao je predavanja o Frojdu, Jungu, Rajhu, somatskoj psihoterapiji, Jungovom tumačenju snova i istoriji psihologije.

Iz istog žanra