Ženski vodič za asertivnost

Arete vam predstavlja knjigu „Ženski vodič za asertivnost” autorke Džuli Henks. Mnoge žene imaju problema da nauče da se ponašaju asertivno, jer se asertivnost u našoj kulturi često poistovećuje sa agresijom. Međutim, Džuli de Azevedo nas u knjizi „Ženski vodič za asertivnost” uči sa možemo braniti svoje stavove dok u isto vreme saosećamo sa drugima.detaljnije

Odlomak 990,00880,00 RSD
ušteda: 110,00 RSD (-11%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Ako želite da naučite da jasno izražavate svoj stav i govorite ono što mislite, da postavite zdrave granice i budete poštovane, ovo je prava knjiga za vas. Kroz mnogobrojne vežbe i primere iz stvarnog života naučićete da otklonite barijere koje vas sprečavaju da budete asertivne i na taj način značajno poboljšate svoj život i svoje odnose.

Iako ova knjiga u naslovu tvrdi da je vodič za asertivnost, zapravo je mnogo više od toga. Cilj joj je da vam pomogne da produbite razumevanje sebe i onoga što vas motiviše. Sagledava kako se odnosite prema drugima – od veza stvorenih dok ste bili dete do vaših sadašnjih veza koje gradite kao odrasla osoba – i razmatra brojne stilove komunikacije s kojima ste se verovatno susreli. Ova knjiga će vas naučiti kako da razvijete emocionalnu svest i dozvolite osećanjima da vas vode, ali ne i da vas preplave. U njoj ćete pronaći alate koji će vam pomoći da prevaziđete beskorisne obrasce komunikacije. Dobićete savete o tome šta da kažete, kako da to kažete i kada da kažete tako da druga strana shvati vašu poruku. Kada umete da se zauzmete za sebe, možete da promenite svoje veze! Tri osnovna faktora razlikuju ovu knjigu od ostalih knjiga o asertivnosti: prvo, nju je napisala žena specijalno za žene, i drugo, koristi sveobuhvatniju definiciju „asertivnosti”, koja obuhvata ne samo jasnu komunikaciju, već i savet kako da uopšte znate šta osećate, mislite, želite i šta vam treba!

Iz uvoda Džuli de Azevedo Henks

ISBN: 978-86-80426-85-3

Broj strana: 192

Pismo: Latinica

Povez: meki

Format: 138 X 200 mm

Godina izdanja: 2021

Prevod: Irina Vujičić

Ilustracije: Anja Banješević

Džuli de Azevedo

Dr Džuli de Azevedo Henks iskusni je psihoterapeut i klinički socijalni radnik, autorka knjige The Burnout Cure, blogerka i onlajn influenserka, konsultant i osnivač i direktorka Porodične terapije Vasač.

 • Najlepši citati Areté autorki

  Iako znamo da je svaki dan posvećen damama i da su uvek vredne pažnje, ljubavi, poštovanja, razumevanja i svega što zaslužuju, Osmi mart je i dalje poseban praznik, jer slavimo ženska prava kojih nekada nije bilo i, nažalost, negde ih još uvek nema.
  U to ime i u vašu čast, drage dame, izdvoj
  detaljnije

 • Jedno „ne" može da promeni sve: Džuli de Azavedo Henks

  Koliko puta ste u životu rekli „da” iako ste želeli da kažete „ne”? Ne brinite, niste jedina osoba na svetu koja se našla u ovakvoj situaciji. Međutim, možda je konačno došlo vreme da počnete da odbijate ono što ne želite da uradite. Na taj način unapredićete svoje mentalno zdravlje i povećati ni
  detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Od istog autora

Iz istog žanra