Vreme svinga

akcija: AKCIJA!

Najdirljiviji roman „Vreme svinga” Zejdi Smit ove decenije, koji se oštro fokusira na njenu omiljenu temu: borbu da se zasebne niti iskustva spletu u koherentnu priču o samom sebi... Dok knjiga odmiče, Smit prepliće poglavlja smeštena u sadašnjosti sa onima koja se bave sećanjima na koledž, na dom, na Trejsi. To je graciozna tehnika, ovo metronomsko njihanje kroz vreme...detaljnije

Kreativna Evropa
Odlomak 1.210,00800,00 RSD
ušteda: 410,00 RSD (-34%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Zejdi Smit napisala je romane „Beli zubi”, „Sakupljač autograma”, „O lepoti”, „Severozapad”, „Vreme svinga”, kao i nekoliko zbirki priča i eseja. Izabrana je za članicu Kraljevskog književnog udruženja 2002. godine, a 2003. našla se na spisku dvadeset najboljih mladih britanskih književnika časopisa Granta, i ponovo 2013. godine.

Roman „Beli zubi” osvojio je brojne književne nagrade, uključujući Džejms Tajt Blek memorijalnu nagradu, Vajtbredovu nagradu za najbolji prvi roman i Gardijanovu nagradu za prvu knjigu. „O lepoti” bio je u užem izboru za nagradu Man Buker i osvojio je Orandž nagradu za fikciju, a „Severozapad” je bio na užem spisku za Bejlisovu nagradu za najbolju književnicu. Zejdi Smit trenutno predaje književnost na Njujorškom univerziteetu i član je Američke akademije za umetnost i književnost.

„Struktura romana deluje kao uticaj samog sećanja, kao što koristimo prošlost kao teg za sadašnjost. Verodostojno oslikava promenljivu građu identiteta, to složeno, kompozitno ’mi’, podložno promenama, pucanju i preoblikovanju dok se određenih delova svog ranijeg života prisećamo, a određene potiskujemo.”
– Aleksandra Švarc, Njujorker

„Ne samo prijateljstvo, već čitav ovaj naš ludi, nepravedni svet predmet je temeljnog i divnog razmatranja Zejdi Smit.”
– Njujork magazin

„Moćan i složen roman... Bogat, uvlači vas u sebe, posebno kada ističe uvek brilijantnu perspektivu autorke na pop kulturu.”
– Pablišers vikli

ISBN: 978-86-80426-60-0

Broj strana: 432

Pismo: Latinica

Povez: meki

Format: 138 X 200 mm

Prevod: Irina Vujičić

Ilustracije: Dragana Nikolić

Zejdi Smit

Zejdi Smit napisala je romane Beli zubi, Sakupljač autograma, O lepoti, Severozapad, Vreme svinga. Autor je i nekoliko zbirki priča i eseja. Izabrana je za članicu Kraljevskog književnog udruženja 2002. godine. 2003. našla se na spisku dvadeset najboljih mladih britanskih književnika časopisa Granta, i ponovo 2013. godine. Roman Beli zubi osvojio je brojne književne nagrade. Neke od njih su Džejms Tajt Blek memorijalnu nagradu, Vajtbredovu nagradu za najbolji prvi roman i Gardijanovu nagradu za prvu knjigu. O lepoti bio je u užem izboru za nagradu Man Buker i osvojio je Orandž nagradu za fikciju, a Severozapad je bio na užem spisku za Bejlisovu nagradu za najbolju književnicu. Zejdi Smit trenutno predaje književnost na Njujorškom univerzitetu i član je Američke akademije za umetnost i književnost.

Autor fotografije: Dominique Nabokov

  • Najlepši citati Areté autorki

    Iako znamo da je svaki dan posvećen damama i da su uvek vredne pažnje, ljubavi, poštovanja, razumevanja i svega što zaslužuju, Osmi mart je i dalje poseban praznik, jer slavimo ženska prava kojih nekada nije bilo i, nažalost, negde ih još uvek nema.
    U to ime i u vašu čast, drage dame, izdvoj
    detaljnije

  • Virdžinija Vulf u esejima Zejdi Smit „Osećaj slobode“

    Romani i eseji Zejdi Smit nikada ne omanu da pokažu njenu fantastičnu moć opažanja, analize i izražavanja. U Osećaju slobodedetaljnije

  • Vreme Svinga, Zejdi Smit

    Izdavačka kuća Areté s ponosom vam predstavlja... Zvuči kao kliše, ali na ovu knjigu jesmo naročito ponosni. Objavljena je početkom godine, u okviru programa „Kreativna Evropa”, i prava je perjanica – šarena, vrcava, vrtoglava, razigrana.detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Od istog autora

Iz istog žanra