Svete jeresi

Arete vam predstavlja izvanredan roman Lise Makineri „Svete Jeresi”. Roman „Svete Jeresi” dobitnik je Bejlisove ženske nagrade za najbolji roman i dobitnik nagrade „Dezmond Eliot” za debitantski roman.detaljnije

Odlomak 891,00700,00 RSD
ušteda: 191,00 RSD (-21%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Rajan Kjuzak odrastao je brže od mnogih – hoće to kad si najstariji od šestoro dece, kad ti je mama umrla, a ćale ti je alkoholičar.

A niko ne kaže da je Rajan glup. Čak ni njemu iza leđa.

Problem je u ljudima koji ga okružuju. Vođa bande koristi mu ćaleta kao „čistača”. Komšinica tvrdi da samo želi da pomogne, ali možda želi nešto više od toga. Prostitutka traži čoveka za kojeg nikad nije pretpostavljala da će joj nedostajati sve dok jedne noći nije nestao bez traga...

Na Rajanovoj strani je samo njegova devojka Karin. Ako to uprska, sasvim je sam.

Zapravo, ne znaš koliko si jak, sve dok ti snaga ne zatreba.

„Izvanredno originalan, saosećajan roman koji daje uvide u izuzetno mračne živote kroz humor i vešto pripovedanje.”

Margaret Mauntford, predsednik žirija za Bejlisovu nagradu

„Spektakularan debi... Grub i nežan, gotičan i liričan roman od kog se vrti u glavi, steže želudac dok pripoveda o naciji koja se raspada.”

Dejli telegraf

„Vaše sledeće neizostavno štivo je stiglo.”

Glamur

ISBN: 978-86-80426-31-0

Broj strana: 384

Pismo: Latinica

Povez: meki

Format: 138 X 200 mm

Prevod: Irina Vujičić

Ilustracije: Jana Vuković

Lisa Makinerni

Lisa Makinerni (1981) irska je spisateljica, kako sama kaže – iz radničke klase. Počevši 2006. kao blogerka, napisala je više kratkih priča koje su se našle u nekoliko antologija. Njen debitantski roman, Svete jeresi (The Glorious Heresies) izašao je 2015. i osvojio je Bejlisovu nagradu za fikciju, nagradu Dezmond Eliot i proglašen za knjigu godine u Ajriš tajmsu, Sandej independentu i Sandej biznis postu. Godine 2017. objavila je drugi roman, The Blood Miracles. Trenutno radi kao urednica u irskom časopisu posvećenom književnosti..

 • Kako sam pročitala Svete jeresi Lise Makinerni?


  Postoje knjige koje me privuku odmah. Korice, prvih nekoliko rečenica, miris pri listanju stranica i zaljubljenost se desi odmah. Osećaj je još bolji kada je pročitam i shvatim da je zaljubljenost prerasla u ljubav.

  detaljnije

 • LEKSIKON AUTORA

  NE TAKO ZANIMLJIVE OSNOVE

  Ime i prezime: Lisa Makinerni

  Mesto rođenja: Galvej, Irska

  Mesto boravka: Galvej, Irska

  detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra