Srce tako belo

Roman "Srce tako belo", jedan od najznačajnijih romana velikog Havijera Marijasa. Naslov "Srce tako belo" upućuje na repliku iz tragedije "Makbet" koja čini okosnicu njegove napete radnje i bogatog stila. "Srce tako belo" je roman o težini i značaju reči, naročito onih neizgovorenih. O onima koji reči izgovaraju, onima koji ih slušaju i onima koji se njima bave.detaljnije

Odlomak 1.190,00900,00 RSD
ušteda: 290,00 RSD (-24%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

 

Roman "Srce tako belo", jedan od najznačajnijih romana velikog Havijera Marijasa, ponovo je pred srpskom čitalačkom publikom.

Ovaj roman svojim naslovom upućuje na repliku iz tragedije "Makbet" koja čini okosnicu njegove napete radnje i bogatog stila, a kritičari ga često nazivaju antidetektivskim romanom i pričom o ljudskoj prirodi.

Ovo je roman o težini i značaju reči, naročito onih neizgovorenih. O onima koji reči izgovaraju, onima koji ih slušaju i onima koji se njima bave.

Havijer Marijas bio je savremeni španski pisac koga književna kritika već dugo vremena poredi sa Markesom i Kortasarom. Njegova dela odlikuje visoko razvijen stil, duge i sadržajne rečenice koje opčinjavaju umećem i gotovo filmska atmosfera koju one stvaraju.

ISBN: 978-86-82394-17-4

Broj strana: 279

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Format: 14 X 20 cm

Godina izdanja: 2023

Ilustracije: Dragana Nikolić

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra