Paket knjiga Virdžinije Vulf

Paket od četiri romana Virdžinije Vulf  na jednom mestu i po jedinstvenoj ceni! Romani „Gospođa Dalovej”, „Ka svetioniku”, „Orlando”, „Između činova” i „Talasi”detaljnije

4.680,003.400,00 RSD
ušteda: 1.280,00 RSD (-27%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

„Gospođa Dalovej" - Jedan od najpoznatijih romana Virdžinije Vulf, nastao na temeljima kratkih priča „Gospođa Dalovej u Ulici Bond i Premijer". Objavljen je 1925. godine. Prvobitni naziv mu je „Sati" (poslužio je kao inspiracija za istoimeni film), ali autorka se u poslednjem trenutku predomislila i nazvala svoje delo po glavnoj junakinji.

„Ka svetioniku" - roman toka svesti i jedan od najznačajnijih romana modernizma. Opisuje priču porodice Remzi tokom Prvog svetskog rata. Ovu knjigu čitamo, pre svega, „kao lirsku sliku irealnog sveta“. U njemu ima mnogo autobiografskog, a ono što ga čini, kao uostalom sve što je Virdžinija Vulf napisala, osobenim jeste protok misli koji vreme zaustavlja i filtrira sporo.


„Orlando" - roman o društvu, identitetu i sazrevanju lika Orlanda koji živi čak četiri veka u telu muškarca a potom i telu žene. Inspiraciju za lik Orlanda Virdžinija je pronašla u svojoj ljubavnici i prijateljici Viti Sakvil-Vest. O Orlandu, Vitin sin Najdžel Nikolson je pisao: “Sav uticaj koji je Vita imala na Virdžiniju nalazi se u Orlandu, najdužem i najšarmantnijem ljubavnom pismu u književnosti, u kome ona istražuje Vitu, provlači je kroz vekove, bacaka je iz jednog pola u drugi, igra se njome, oblači je u krzna, čipku i smaragde, zadirkuje je, flertuje sa njom, spuštva magleni veo na nju.”

„Između činova" poslednji roman Virdžinije Vulf. Ubrzo nakon što ga je predala izdavaču i svome mužu Lenardu Vulfu ovaj roman, Virdžinija Vulf odšetala je do reke Uz i utopila se. U ovom romanu autorka piše o raznim neskladima koji postoje u čoveku i oko njega samog.

„Talasi” su najeksperimentalnije delo Virdžinije Vulf. U njemu nestaju razlike između književnih rodova i žanrova, na isti način kao što talasi brišu razlike između šest glavnih likova i njihovih percepcija. Sama Virdžinija Vulf želela je da se šest glavnih likova „Talasa tumače” kao različiti aspekti svesti.

Pismo: Ćirilica

Povez: Mek

Format: 14 X 20 cm

Ilustracije: Anja Banješević

Virdžinija Vulf

Virdžinija Vulf (1882–1941) bila je engleska književnica, jedan od ključnih autora narativnog modernizma i osnivač feminističke književne kritike. Godine 1912. Virdžinija se udaje za izdavača, pisca i društvenog aktivistu Leonarda Vulfa. Uskoro objavljuje svoj prvi roman, The Voyage Out, 1915. godine, koji nije doneo veći kreativni proboj, ali je postavio neke od njenih dominantnih tema i vidova izraza. Posle još dva romana (Noć i dan, 1919. i Jakovljeva soba, 1922), slede velika ostvarenja književnog modernizma: romani Gospođa Dalovej (1925), Ka svetioniku (1927) i Talasi (1931), te zbirke eseja i književnih kritika, Sopstvena soba (1929) i Tri gvineje (1938).

 • Najlepši citati Areté autorki

  Iako znamo da je svaki dan posvećen damama i da su uvek vredne pažnje, ljubavi, poštovanja, razumevanja i svega što zaslužuju, Osmi mart je i dalje poseban praznik, jer slavimo ženska prava kojih nekada nije bilo i, nažalost, negde ih još uvek nema.
  U to ime i u vašu čast, drage dame, izdvoj
  detaljnije

 • Žena u književnosti iz ugla Virdžinije Vulf

  „Kada žena zna da čita, postoji samo jedna stvar koju je možete naučiti, a to je da veruje u sebe.”

  U delima Virdžinije
  detaljnije

 • Orlando, Virdžinija Vulf (Arete, 2017): preporuka, razlozi za nju, i još dve male preporuke

  Pre dva dana sam čula kako moj prijatelj na svojoj štamparskoj mašini – sa njom – radi na umnožavanju primeraka romana Orlando Virdžinije Vulf, koji b
  detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Od istog autora

Iz istog žanra