Tombola ili život!

Roman „Tombola ili život!” Suzane Tratnik odlično je štivo za mlade kao i za one koji su ostavili svoje tinejdžerske godine daleko iza sebe.detaljnije

Odlomak 660,00600,00 RSD
ušteda: 60,00 RSD (-9%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Šesnaestogodišnja Mija odrasta zarobljena u malom, dosadnom gradiću, s mamom koja po svaku cenu želi da joj nađe posao, bez oca koji se povremeno pojavi i puni joj glavu praznim obećanjima i maštanjima o boljoj budućnosti. U vremenu satkanom od razočaranja ‒ školom, traženjem profesije, roditeljima, prijateljicom i momcima ‒ Mija mora sama da spozna koji put je za nju pravi i na koga se isplati kladiti u životu.

„Imala je deset dinara i četrdeset pet minuta. Oterala je zavodljivu misao, ali ista se odmah vratila i šaptajući joj se umiljavala... Dlake su joj se naježile na potiljku i prošla ju je neka milina. Pogledala je oko sebe, kao da je htela nešto da ukrade, i skrenula u Lutriju.”

ISBN: 9788680426303

Broj strana: 222

Pismo: Latinica

Povez: meki

Format: 138 X 200 mm

Prevod: Nina Gugleta

Ilustracije: Jana Vuković

Suzana Tratnik

Suzana Tratnik jedna je od najistaknutijih slovenačkih književnica. Autorka je knjiga priča: Ispod nule (1998), U svom dvorištu (2003), Paralele (2005), Ono što nisam razumela u vozu (2008) i Dva sveta (2009), kao i romana: Ime mi je Damjan (2001) i Treći svet (2007). Roman Tombola ili život! bio je nominovan za nagradu Plava ptica 2016. Njene knjige i pojedinačne kratke priče prevedene su na više od dvadeset jezika. Dobitnica je Prešernove nagrade 2007. godine. Živi i radi u Ljubljani.

  • Nova edicija za mlade - Juventus!

    Edicija Juventus.

    Deca koja se zaljube u knjige, odrastaju i postaju mladi koji bi što pre da zarone u svet knjiga za odrasle. Ipak, taj svet im je često nepregledan i možda ne znaju odakle je najbolje da krenu. Odgovor je u knjigama za mlade. Arete izdavačka kuća je srećna što ima pril
    detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra