Vera, nada i krvoproliće

VERA, NADA I KRVOPROLIĆE je knjiga nastala iz preko četrdeset sati intimnih i prosvetljujućih razgovora Nika Kejva i Šona O’Hejgana o umetnosti, prijateljstvu, muzici, bolu, veri, egu i kreativnoj sili. Dok O'Hejgan kopa po najdubljim i najmračnijim kutcima Kejvovog radoznalog i kreativnog uma, Kejv nastoji da iskreno govori o svojoj potrazi za smislom. Ova knjiga odaje počast Nikovom pokojnom sinu Arturu, ali i umetnosti i duhovnosti, koje su, u Kejvovom svetu, neodvojive. Vera, nada i krvoproliće spaja humor, intelekt i strast Nika Kejva u jednu dugu filozofsku meditaciju o životu i smrti.detaljnije

Odlomak 1.320,001.050,00 RSD
ušteda: 270,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

„Po mom mišljenju, ranjivost je neophodna za duhovni i kreativni rast, jer ako nisi ranjiv, to znači da si zatvoren, krut, sitan. Moje iskustvo stvaranja muzike i pisanja pesama je pronalaženje ogromne snage kroz ranjivost. Otvoren si za sve što se događa, uključujući i neuspeh i sramotu. U tome ima ranjivosti i neverovatne slobode.
Ponekad su pesme kao mali trijumfi nad nedaćama. Male osvete!

Život je prokleto kratak da bismo ga živeli bez divljenja."

Nik Kejv

ISBN: 978-86-82394-13-6

Broj strana: 284

Povez: Mek

Godina izdanja: 2023

Prevod: Irina Vujičić

Ilustracije: Dragana Nikolić

Nik Kejv

Nik Kejv je australijski muzičar, kompozitor, književnik, scenarista i glumac, najprepoznatljiviji kao frontmen rok benda Nick Cave and the Bad Seeds. Njegov debitanski roman, I magarica ugleda anđela, objavljen je 1989. godine dok je drugi roman, Smrt Zeke Manroa, objavljen 2009. godine.

  • Nik Kejv o veri, bolu i muzici: Njuznajt intervju

    U intervjuima sa Šonom O’Hejgenom pričaš o albumu Ghosteen kao o imaginarnom svetu u kom prebiva Arturov duh. Jesi li ovaj album pravio za njega i svoju porodicu?

    Nikada nemate neki konkretan razlog zbog pravite album, samo dođete i s
    detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Od istog autora

Iz istog žanra