Prorok

Arete vam predstavlja jednu od najvoljenijih knjiga 20. veka, „Proroka" Halila Džubrana u novom prevodu na srpski jezik. „Prorok" Halila Džubrana jedan je od najvećih književnih fenomena 20. veka. Preveden je na više od sto jezika i nadahnuo je mnoge umetnike.detaljnije

Odlomak 880,00700,00 RSD
ušteda: 180,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Ali zašto nam je Prorok toliko blizak?

Zato što se direktno obraća ljudskom razumu i duhovnosti, ova knjiga postala je omiljena mnogim ljudima širom sveta i njeni stihovi postali su deo njihovih najbitnijih životnih trenutaka.

Nudeći nam odgovore na neka od najznačajnijih životnih pitanja, ona nas sa velikom nežnošću podseća na univerzalne istine koje srcem već znamo.

Dvadeset i šest pesama u prozi kroz koje Almustafa prenosi svoju mudrost na građane Orfalisa predstavljaju uputstva za život kojih svaki čovek treba da se pridržava kako bi postigao jedinstvo sa sobom i svetom.

Propovedi koje Almustafa daruje narodu Orfalisa predstavljaju poetska uputstva za postizanje jedinstva sa sobom i svetom. Zaobilazeći religijske dogme, one se direktno obraćaju univerzalnoj ljudskoj duhovnosti. Zato Proroka čitamo s pažnjom i zanosom, gladni svake nove reči, i dok to činimo, i sami postajemo građani Orfalisa. Halil Džubran (6. januar 1883, Bšari, Liban – 10. april 1931, Njujork, Sjedinjene Američke Džave) bio je libanski i američki pisac, pesnik i slikar. Kao mladić, preselio se s porodicom u Sjedinjene Države, gde je studirao umetnost i bavio se pisanjem. Bio je ključna figura romantičarskog pokreta koji je preobrazio arapsku književnost u prvoj polovini 20. veka. U pisanju se ugledao na evropske moderniste. Njegova najznačajnija dela su „Glasnik" (1920), „Prorok" (1923), „Pesak i pena" (1926), „Isus, čovekov sin" (1928), „Zemaljski bogovi" (1931).

ISBN: 978-86-80426-77-8

Broj strana: 88

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Format: 138 X 200 mm

Godina izdanja: 2021

Prevod: Ana Jovanović

Ilustracije: Dragana Nikolić

Halil Džurban

Halil Džubran (6. januar 1883, Bšari, Liban – 10. april 1931, Njujork, Sjedinjene Američke Džave) bio je libanski i američki pisac, pesnik i slikar.
Kao mladić, preselio se s porodicom u Sjedinjene Države, gde je studirao umetnost i bavio se pisanjem. Bio je ključna figura romantičarskog pokreta koji je preobrazio arapsku književnost u prvoj polovini 20. veka. U pisanju se ugledao na evropske moderniste. Njegova najznačajnija dela su Glasnik (1920), Prorok (1923), Pesak i pena (1926), Isus, čovekov sin (1928), Zemaljski bogovi (1931).

  • Prorok Halila Džubrana: Zašto je toliko voljen

    Halil Džubran je jedan od pesnika sa najvećim brojem prodatih knjiga na svetu, a njegov život je inspirisao predstavu koja se igra u Ujedinjenom Kraljevstvu i na Bliskom is
    detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Od istog autora

Iz istog žanra