I magarica ugleda anđela

akcija: AKCIJA!

Prvi roman Nika Kejva „I magarica ugleda anđela” predstavlja stilski perfektno ispripovedano književno delo puno groteske, kiše, vlage i mraka.detaljnije

Odlomak 1.100,00880,00 RSD
ušteda: 220,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Ovaj zagušljivi i mračni roman, baš onakav kakav od Kejva i očekujemo, nežan je i dirljiv, grub i nemilosrdan, šaljiv i ozbiljan. Pripovedan iz perspektive večitog autsajdera. Ovo je roman u kome će se, jednim delom, svako od nas pronaći. Junak Nika Kejva stoji naspram sveta koji ga samom svojom prirodom odbacuje. On zbog toga pati i to odbacivanje izaziva bes koji će doći do neverovatnih razmera. Ipak, ljubav je ono što će Kejvovog junaka sa margine gurnuti još dublje u njegovu ograđenu zemlju kiše. Da li je odgurnutom čoveku koji stoji po strani lako da tu stoji i da li mu ta samoća prija? Da li sve to pada u vodu kada se na suprotnoj strani nađe voljeno biće? Kao i u pesmama Nika Kejva, to je tajna čovekovog suptilnog i nedokučivo nežnog bića. Kako sam autor kaže, ovo je jedan od najbitnijih projekata u njegovoj karijeri, a od sada je roman dostupan i domaćoj publici.

„Eksplozija lingvističkog elana i gotičke grotesknosti; užasavajuće, duhovito i tragično"
Majkl Fejber, Gardijan

„Kejvov Biblijom zaposednuti roman - eksperimentalni rolerkouster o incestuoznoj zajednici divljaka - na impresivan način kreira svoju mitologiju i dodaje joj apokaliptično lokalnu, australijsku, polituru."
Krikus Rivju

„Upravo su Kejvova nepristupačnost i začudnost ono što je toliko privlačno, pa ipak, postoji nešto u ovom štivu što deluje toliko živo da stremi tome da izađe iz okvira stranice."
Indpendent

ISBN: 9788680426518

Broj strana: 315

Pismo: Latinica

Povez: meki

Format: 138 X 200 mm

Prevod: Goran Sinadinović

Ilustracije: Dragana Dubljević

Nik Kejv

Nik Kejv je australijski muzičar, kompozitor, književnik, scenarista i glumac, najprepoznatljiviji kao frontmen rok benda Nick Cave and the Bad Seeds. Njegov debitanski roman, I magarica ugleda anđela, objavljen je 1989. godine dok je drugi roman, Smrt Zeke Manroa, objavljen 2009. godine.

  • Ko je Zeka Manro i zašto se baš tako zove?

    Nik Kejv, muzičar koji je najviše poznat kao frontmen grupe Nick Cave and the Bad Seeds, je napisao roman “Smrt Zeke Manroa”, novi naslov Arete izdavačke kuće. T
    detaljnije

  • „Ja nisam Zeka Manro. Vi ste na pogrešnom putu!"

    Nervira me to što uporno pokušavate da me izjednačite sa centralnim likom u mojoj knjizi ‘Smrt Zeke M
    detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Od istog autora

Iz istog žanra