Od psihomagije do psihotransa

„Od psihomagije do psihotransa” Alehandra Hodorovskog - rekapitulacija terapijskih pravila koja je razvio autor. Od psihomagije preko tarota do psihomagijskih radnji zvanih PSIHOTRANS. Ova knjiga biće korisna i značajna kako onima koji su već upoznati sa radom Alehandra Hodorovskog, tako i svima koji su novi u ovoj temi.detaljnije

Odlomak 1.350,001.090,00 RSD
ušteda: 260,00 RSD (-19%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Psihomagija je pristup metaforičkom cinu koji nam omogućava da delujemo na stvarnost i da je transformišemo. Čitanje Tarota nije prosto tumačenje koje ostavlja osobu zatocenu u pseudovidovitosti, oslobađajući je od svake odgovornosti za akciju. Tumačenje Tarota povezuje sva otvaranja karata u individualnu slagalicu psihološke strukture klijenta. U izrazu ovih karata krije se čitav tajni jezik reči koje otvaraju, zatvaraju, skrivaju i otkrivaju „neizrečeno”, što će biti prvi korak čitanja koje će se završiti predlaganjem psihomagijskog čina koji izvire direktno iz dubine klijentovog nesvesnog.
Kada se ovaj čin izvrši, da bi njegovo delovanje trajalo, klijent mora da mi pošalje pismo koje se sastoji iz četiri dela:
1) Ovo je bio moj problem.
2) Ovo je bio psihomagijski čin koji sam morao da izvedem do kraja, a da ništa ne dodam niti oduzmem.
3) Ovako sam izvršio čin, sa svim nepredvidenim incidentima koji su se desili.
4) Ovo su promene koje je čin doneo.

ISBN: 978-86-82394-11-2

Broj strana: 296

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Format: 14 X 20 cm

Godina izdanja: 2023

Prevod: Ivana Krgović

Ilustracije: Anja Banješević

Alehandro Hodorovski

Alehandro Hodorovski (1929) priznati pesnik, književnik, filozof, filmski i pozorišni režiser, scenarista modernog stripa počeo je kao pesnik u Čileu gde su ga od rane mladosti zanimali umetnost, misticizam, religija i spiritualnost. Sa dvadeset godina nastavio je kao nadrealista u Francuskoj, zatim je u Meksiku osnovao avangardno pozorište i napravio neke od kultnih filmova i potom se vratio u Francusku gde i danas živi. Ovaj intelektualac i umetnik širokih vidika bavio se pantomimom, pozorištem, primenjenim umetnostima, psihotearpijom, religijama, književnošću, zen filozofijom, muzikom, ezoterijom… U svom životu ukrštao je umetničke puteve s Marselom Marsoom, Džonom Lenonom, Salvadorom Dalijem, Piterom Gabrijelom i Merlinom Mensonom.
Njegov opus obuhvata više od 20 knjiga, 6 kultnih filmova među kojima su Fando i Lis, Sveta planina, El Topo.

„Delim svet na dve kategorije: originali i sledbenici. Originali su ljudi koji drugačije gledaju, koji uzimaju jednostavne činioce svakodnevnog života i čine čuda. Po meni, ti si, Alehandro, original.“

Marina Abramović

  • Intervju: Alehandro Hodorovski o Psihomagiji, Pozorištu okrutnosti i još mnogo čemu

    Alehandro Hodorovski je u svojoj 91. godini snimio prvi dokumentarac, „Psihomagija, umetnost i
    detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Od istog autora

Iz istog žanra