Sokrat ekspres - Šta nas mrtvi filozofi uče o životu

Spojivši svoju ljubav prema filozofilji i putovanju vozom, Erik Vajner vodi čitaoca na uzbudljivo putovanje kroz istoriju filozofske misli. Čitajući Sokrat ekspres naučićete kako da se pitate kao Sokrat, Kako da ustanete iz kreveta kao Marko Aurelije, kako da hodate kao Ruso i mnoge druge važne životne veštine. Sve ovo je Erik Vajner začinio duhovitim i dirljivim pričama iz sopstvenog životadetaljnije

Odlomak 1.299,001.090,00 RSD
ušteda: 209,00 RSD (-16%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

 

Ovo je, nesumnjivo, najzabavnija istorija filozofije koju ste imali priliku da čitate.

Obično zazmišljamo filozofe kao bestelesne umove. Ali to ne važi za ovu ekipu. Oni su bili aktivna bića od krvi i mesa. Hodali su i jahali konje. Borili su se u ratovima, pili vino i vodili ljubav. I svi su oni, i muškarci i žene, praktikovali svoju filozofiju. Nije ih zanimao smisao života, već kako životu dati smisao. Nisu bili savršeni. Imali su svoje problemčiće. Sokrat je padao u trans koji bi trajao i po nekoliko sati. Ruso je u više navrata u javnosti pokazao golu zadnjicu. Šopenhauer je razgovarao sa svojom pudlicom. (O Ničeu da i ne govorim). I neka su. Mudrost nikada ne dolazi u firmiranom elegantnom odelu, mada, nikad se ne zna.

ISBN: 978-86-82394-20-4

Broj strana: 320

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Format: 14 X 20 cm

Godina izdanja: 2023

Prevod: Jasna Dimitrijević

Ilustracije: Dragana Nikolić

Erik Vajner

Erik Vajner je nagrađivani novinar, pisac i predavač. Napisao je bestselere The Geography of Bliss i The Geography of Genius, kao i duhovne memoare Man Seeks God. Njegove knjige su prevedene na više od dvadeset jezika. Bio je dopisnik NPR za inostranstvo. Redovno piše za Vašington post, AFAR i dtruge medije. Živi u okolini Vašingtona sa suprugom, ćerkom i veselom družinom mačaka i pasa.

  • Erik Vajner na Reditu: Pitajte me bilo šta!

    Erik Vajner, pisac Sokrat ekspresa ne voli klasične intervjue. Zato se odlučio na ovaj neobičan korak i zamolio korisnike Redita da mu postave pitanja.

    detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra