Književna migracija

Paket od četiri knjige iz projekta Književna migracija - „Gogoljev disko" , „Ideoluzije", „Godine obrnutim redosledom" i „Imigracije".detaljnije

Kreativna Evropa
2.551,001.550,00 RSD
ušteda: 1.001,00 RSD (-39%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

„Gogoljev disko" - najuspešniji roman autora Pava Matsina. Radnja romana smeštena je u estonski provincijski grad Viljandi. Svakodnevne poslove glavnih likova narušava iznenadno vaskrsenje Nikolaja Gogolja. Nadrealna fikcija koja svojim stilom i atmosferom podseća na Bulgakova i Peljevina.

„Ideoluzije" - knjiga priča Jasmina B. Freliha u kojoj su junaci postavljeni u situacije sagledavanja svojih ideologija. Mere dužinu pogleda i suočavaju se sa činjenicama savremenog života.

„Godine obrnutim redosledom" - najvažnija knjiga Nadije Teranove, svetski poznate autorke. Radnja romana smeštena u Mesinu i prikazuje dva glavna junaka koji kroz svoje karaktere oslikavaju kako svoje porodice, tako i društveno političke podele i vladajuće ideologije.

„Imigracije" - Zbirka priča Kaje Malanovske neverovatan je spoj najrazličitijih putovanja, duhovnih i telesnih, koji zajedno daje koherentnu i nedeljivu zbirku. Ove priče će vas uvesti u svet pun prenaglašenih emocija, ludačkih osobenosti i duhovite autoironije.

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Ilustracije: Dragana Nikolić

Pavo Matsin

Pavo Matsin (1970) je estonski pisac, kritičar i profesor. Studirao je estonski jezik i književnost. Posle sticanja diplome estonskog filologa, završaio je semiotiku i književne studije a potom stekao diplomu iz oblasti teologije.

Nakon prvog romana Doktor Švarc. Dvanaest ključeva za alhemiju (2011) estonska književna kritika deklarisala ga je kao avangardnog pisca koji se zanima za okultne nauke. Njegov drugi roman, Plava garda (2013) avanturistička je bajka koja se odigrava u Rigi. A pravu književnu slavu Matsin je stekao romanom Gogoljev disko (2015) za koji je 2016. dobio Nagradu za književnost prestonice Estonije i prestižnu Literarnu nagradu Evropske unije.

Zahvaljujući ovim priznanjima, Matsin se visoko pozicionirao, a njegova dela prevedena su na brojne jezike i imaju sve razuđeniju recepciju u evropskim književnostima. Njegov novi roman Kongo tango dobio je Nagradu novinara Estonije.

Gogoljev disko je nesumljivo Matsinov najuspešniji roman do sada. U njemu nudi jasniji tekst od onih u predhodnim delima, ali ne izostaje kreiranje čarobnog i grotesknog sveta. Ova nadrealna fikcija svojim stilom i atmosferom podseća na Bulgakova i Peljevina.

Nadija Teranova

Nadija Teranova je italijanska autorka koja je diplomirala psihologiju i doktorirala savremenu istoriju. Teranova je jedna od najpoznatijih savremenih italijanskih spisateljica i dobitnica je mnogobrojnih književnih nagrada kao što su Marijele Ventre nagada, nagrada Laura Orvijeto, Premio Vjadana Đovani nagrada i mnoge druge

Kaja Malanovska

Kaja Malanovska je poljska spisateljica i novinarka. Malanovska je nominovana za neke od najprestižnijih poljskih nagrada za književnost kao što su nagrade Nike i Politika. Kao autorka srednje generacije, već je stekla veliku popularnost kod čitalačke publike i smatra se jednom od najčitanijih spisateljica savremene poljske književne scene.

Jasmin B. Frelih

Jasmin B. Frelih (1986, Kranj) studirao je komparativnu književnost i istoriju na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. Njegov prvi roman Na/pola (Na/pol) objavljen je 2013. godine u Cankarjevoj založbi. Za ovaj roman Frelih je dobio nagradu Evropske unije za književnost, nagradu za najbolji prvenac, a knjiga se našla i u užem izboru za najbolji slovenački roman i najbolju slovenačku knjigu. Roman je preveden na engleski, holandski, mađarski, hrvatski, a u prevodu Ane Ristović roman je objavljen i kod nas 2019. godine u izdavačkoj kući Zavet. Frelihova knjiga priča Ideoluzije izašla je 2015. godine u Literaturi, a knjiga eseja o savremenoj književnosti Bleda sloboda, za koju je dobio Rožančevu nagradu, 2018. godine u Cankarjevoj založbi. Frelih prevodi uglavnom američke pisce, a među njegovim prevodima slovenačke poezije i proze na engleski posebno se ističu Cankarove Slike iz snova. Živi i radi u Ljubljani.

  • Šarolika panorama romana „Gogoljev disko" autora Pava Matsina

    Matsinov stvaralački postupak u romanu „Gogoljev disko" odlikuje eksperimentalnost i težnja ka vrednosti novine u svim sferama kn
    detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Od istog autora

Iz istog žanra