Genijalni paket knjiga

Tri knjige Salvadora Dalija u jednom paketu! Možete poručiti knjige „Dnevnik genija”, „Tajni život Salvadora Dalija” i „Skrivena lica” genijalnog umetnika Salvadora Dalija po jedinstevnoj ceni! Za sve koji su zainteresovani za umetnost 20. veka i za jednu od njenih najdarovitijih i najharizmatičnijih figura, ove knjige su obavezna literatura.detaljnije

3.760,002.900,00 RSD
ušteda: 860,00 RSD (-23%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

„Dnevnik genija” je zbirka dnevničkih i memoarskih zapisa Salvadora Dalija koja obuhvata period od 1952. do 1963. godine. Ova inspirativna knjiga otkriva zapanjujuće i intimne detalje iz života najkontroverzinjeg umetnika 20. veka.
Kroz Dalijeva iskrena, pronicljiva i povremeno šokantna zapažanja o umetnosti i društvu, naučićete mnogo o filozofiji iza njegovih slika, ali i o tome šta čini jednog genija.

„Tajni život Salvadora Dalija” je rana autobiografija koja nas vodi sve do autorovih kasnih tridesetih, zapanjujuća je i nepredvidiva kao i njegova umetnost.
Ovde su prikazani neki od fascinantnih uvida u genijalnog, ambicioznog umetnika koji sam sebe neumorno promoviše dizajnirajući pozorišne scenografije, enterijere prodavnica i nakit jednako lako kao što je pravio nadrealističke slike i filmove.

„Skrivena lica” prvi i jedini roman Salvadora Dalija koji vas uvodi u neverovatan svet imaginacije Salvadora Dalija, provešće vas kroz jednu turbulentnu istorijsku epohu i upoznati sa junacima koje samo Dali može izmaštati.

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Format: 138 X 200 mm

Ilustracije: Olivera Inđić, Jana Vuković, Anja Banješević

Salvador Dali

Salvador Dali (1904–1989) bio je katalonski španski nadrealistički slikar, pisac vajar, scenograf i glumac.
On je jedan od najznačajnijih umetnika 20. veka, a često ga nazivaju i velikim majstorom nadrealizma. Njegova umetnička dela pokazala su da je on jedan od najkreativnijih slikara svog vremena.Ovaj slavni slikar je čitavog svog života verovao u svoju posebnost. Jedni su ga smatrali genijem, dok su drugi govorili o njemu kao poremećenom egocentriku, čija dela nemaju nikakvu vrednost. Mada su ga španski likovni kritičari uvek smatrali za nadobudnog i netalentovanog šarlatana, popularnost i prodajna cena njegovih dela neprestano su rasli. Danas, svetski kolekcionari plaćaju milione dolara kako bi u svojoj kolekciji imali bar jednu Dalijevu sliku. Ono što Dalija izdvaja od ostalih umetnika i što ga čini posebnim, jeste njegova neobična ličnost. Salvador je bio genije na granici ludila. Njegove karakterne osobine, egocentričnost, depresivnost i mazohizam, jasno se vide u njegovim delima. Osim što se bavio slikarstvom, scenografijom, dizajnom, vajarstvom i filmom bio je i pisac.

  • Lorka i Dali - više od prijateljstva, manje od ljubavi?

    Ko bi mogao
    detaljnije

  • Kafka, Preobražaj/Metamorfoza

    „Preobražaj“ ili „Metamorfoza“ je jedna od najpoznatijih i najintenzivnijih pripovedaka Franca Kafke.


    detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Od istog autora

Iz istog žanra