Godine obrnutim redosledom / E – knjiga

„Godine obrnutim redosledom” predstavlja najvažniju knjigu Nadije Teranove, svetski poznate autorke koja konačno stupa i na srpsku književnu scenu. Teranova je jedna od najnagrađivanijih i najpriznatijih modernih italijanskih spisateljica.  .detaljnije

Kreativna Evropa
Odlomak 693,00550,00 RSD
ušteda: 143,00 RSD (-21%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Njen roman „Godine obrnutim redosledom” smešten je u Mesinu i prikazuje dva glavna junaka koji kroz svoje karaktere oslikavaju kako svoje porodice tako i društveno političke podele i vladajuće ideologije.

Ispripovedan nepretencioznim ali poetskim jezikom ovaj nežni roman beskompromisno će progovoriti o narkomaniji, moralnom posrnuću i posledicama ovakvog života.

U Đovanijevom liku, ovo će dovesti do niza kontradiktornosti sa kojima ovaj mladi čovek neće uspeti da se izbori.

S druge strane, Teranova vanredno vešto vodi ženskog junaka, Auroru, koja uspeva da ovlada svojim životom i da u njemu istraje uprkos nesrećama koje su zadesile celu porodicu.

ISBN: 9788680426563

Broj strana: 140

Pismo: Latinica

Povez: meki

Format: 138 X 200 mm

Prevod: Anita Vuco

Ilustracije: Dragana Nikolić

Nadija Teranova

Nadija Teranova je italijanska autorka koja je diplomirala psihologiju i doktorirala savremenu istoriju. Teranova je jedna od najpoznatijih savremenih italijanskih spisateljica i dobitnica je mnogobrojnih književnih nagrada kao što su Marijele Ventre nagada, nagrada Laura Orvijeto, Premio Vjadana Đovani nagrada i mnoge druge

Od istog autora