Stvarno i nestvarno postaje jedno telo. 111. pesama

akcija: 3 za 1190

Zbirka poezije "Stvarno i nestvarno postaje jedno telo. 111 stihova”, poljskog pesnika E.T. Dickog predstavlja pravi događaj na domaćoj poetskoj sceni donoseći jedan novi talas poljske poezije 21. veka.detaljnije

Kreativna Evropa
Odlomak 600,00420,00 RSD
ušteda: 180,00 RSD (-30%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Pesme su organizovane hronološki, ali i po najintimnijim temama, i prate život samog pesnika koji se izjednačava sa lirskim subjektom zbirke u bolnom grču protiv života i smrti. Svojim bogatim jezikom, izmaštanim rečima i kovanicama, pesnik nas uvodi u svet ništavila i podsmeha ironijski preispitujući samoga sebe ali i vrednosti koje je stvorio ili koje su mu nametnute. Život i smrt, pojmovi dovedeni do svojih krajnjih konsekvenci, dobijaju svoj puni oblik u naizgled narodnom jeziku kojim se pesnik vešto poigrava. U izuzetno pažljivom ali i razigranom prevodu Milice Markić, domaća publika ima priliku da se upozna sa jednim od najvećih živih poljskih pesnika, sa njegovim beskompromisnim stihovima i začudnim svetom koji nam je upravo zbog svoje neobičnosti i iskrenosti blizak.

ISBN: 978-86-80426-36-5

Broj strana: 128

Pismo: Latinica

Povez: meki

Format: 138 X 200 mm

Prevod: Milica Markić

Ilustracije: Jana Vuković

Eugenijuš Tkačišin Dicki

Eugenijuš Tkačišin Dicki (1962) jedan je od najpriznatijih poljskih pesnika, dobitnik mnogih prestižnih književnih nagrada. Dicki je do sada objavio sedamnaest knjiga poezije od kojih je svaka odlično prihvaćena kako od strane čitalačke publike tako i od strane kritike.

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra