Dijete i bubuljice

akcija: 3 za 1190

Arete vam predstavlja novu knjigu posvećenu mladim čitaocima, „Dijete i bubuljice" Marije Tereze Maje Gonsales. Ova snažna knjiga koju treba da pročita svaki tinejdžer govori o problemima na koje mlade devojke nailaze u procesu odrastanja i razvoja – od poremećaja u ishrani do vršnjačkog nasilja.detaljnije

Kreativna Evropa
Odlomak 660,00550,00 RSD
ušteda: 110,00 RSD (-17%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Kroz priču o petnaestogodišnjakinji Katarini koja se bori sa viškom kilograma i njenom prijatelju Afonsu, povučenom dečaku sa bubuljičavim licem, Marija Tereza Maja Gonsales suočava nas sa surovošću sveta u kojem živimo i navodi nas da preispitamo šta znači biti lep.

„Knjiga Marije Tereze Maje Gonsales skreće pažnju na stvarne probleme savremenih mladih ljudi i njihovu borbu za razumevanje i sopstveno mesto u svetu oko nas. Njeni likovi su životni i stvarni, a njihova iskustva i saznanja primenljiva su i razumljiva čitaocima ove knjige koji možda i sami prolaze kroz nešto slično, pomažući im da shvate da njihov slučaj nije usamljen i da pomoć uvek postoji."

Vesna Stamenković

ISBN: 978-86-80426-81-5

Broj strana: 92

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Format: 138 X 200 mm

Godina izdanja: 2021

Prevod: Vesna Stamneković

Ilustracije: Dragana Nikolić

Marija Tereza Maja Gonsales

Marija Teresa Maja Gonsales je istaknuta portugalska spisateljica. Od 1982. do 1997. bila je nastavnica portugalskog jezika. Napisala je veliki broj knjiga za decu i mlade koje se bave problemima puberteta i adolescencije. Njene knjige su prevedene na nemački, španski, kineski, bugarski i mnoge druge jezike, a mnoge su prevorene u dramske tekstove i izvođene na sceni.

  • Zavirite u knjigu „Dijete i bubuljice” Marije Tereze Maje Gonsales

    Izašli su iz škole lepo raspoloženi. Katarina je imala dovoljno vremena da ode u šoping kao što je htela, i pozvala je Afonsa da joj pravi društvo.

    Uhvatili su autobus koji vozi do tržnog centra Amorejras, gde je izbor bio zaista veliki.

    – Tražiš plave farmerke? – upitao ju je dru
    detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra