Kinderland

akcija: AKCIJA!

Jedan od najdirljivijih romana koji ćete pročitati ove godine. „Kinderland" Liliane Korobke govori o životu dece bez roditelja i problemu preranog odrastanja. Kinderland, njihova omiljena igra, igra se tako što deca glume odrasle, svoje profesore i odsutne roditelje.  U Kinderlandu nema mesta za suze i slabost. To je surova igra koju najbolje igraju oni koji su prepušteni sami sebi.detaljnije

Kreativna Evropa
Odlomak 693,00500,00 RSD
ušteda: 193,00 RSD (-28%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Kada roditelji odu iz sela u potrazi za novcem, dvanaestogodišnja Kristina ostaje sama sa svojom mlađom braćom i preuzima ulogu majke. Kroz oči ove starmale devojčice otkrivamo sliku savremenog moldavskog sela u kojem žive samo deca i starci.

Deca uče da prežive sama i uspostavljaju sopstvena pravila dok čekaju da im se roditelji vrate. Brinu se o hrani, krovu nad glavom, uče da emotivno i fizički podnesu nedostatak roditelja dok istovremeno proživljavaju prve zaljubljenosti, sukobe sa vršnjacima i igraju se raznih dečijih igara.

Mi smo napuštena, i od roditelja i okoline kažnjena deca, i evo sada nas i Bog kažnjava zbog naših grehova. Mi imamo više potrebe za božijom milosti nego za njegovom kaznom. Božija milost je kao zrak sunca koji te budi ujutro i kad otvoriš oči vidiš majku koja te nežno pomazi po obrazu i pita: „Je l’ se moje pile probudilo?” A pile zatvori oči, razdragano i sa nadom da će se to ponoviti.

ISBN: 978-86-80426-84-6

Broj strana: 127

Pismo: Latinica

Povez: meki

Format: 138 X 200 mm

Godina izdanja: 2021

Prevod: Marija Nenadić Žurka, Ileana Ursu Nenadić

Ilustracije: Dragana Nikolić

Liliana Korobka

Liliana Korobka je moldavska i rumunska spisateljica i istraživačica komunističke cenzure u Rumuniji. Objavila je nekoliko nagrađivanih knjiga teorije i proze. Za prozni prvenac Negrissimo dobija je nagradu Prometheus. Njene knjige su prevedene na italijanski, nemački i Slovenački. Živi i radi u Bukureštu.

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra