Muški bukvar

Tek pronađeni spisi Volta Vitmana, sakupljeni u „Muškom bukvaru”, bave se muškom seksualnošću, muškim zdravljem, muškim duševnim stanjima kao i načinima na koje čitalac (naravno, muškarac) može dostići svoj maksimalni fizički i duhovni kapacitet i tako proživeti zdrav i dugačak život. „Muški bukvar” o zdravlju, varenju, prostituciji i ostalim bitnim stvarima.detaljnije

Odlomak 720,00500,00 RSD
ušteda: 220,00 RSD (-31%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Vitmanova knjiga predstavlja svojevrsni priručnik za muškarca iz bilo kog veka te se njegovi saveti, koliko god nekonvencionalni bili, mogu primeniti ili odbaciti na isti način na koji su bili prihvaćeni ili odbačeni i dva veka unazad. Vitmanov poetski stil krasi i „Muški bukvar”, iako se ovi spisi bave, ako je to pravedno reći, mnogo pragmatičnijim temama u odnosu na one koje autor istražuje u svom pesničkom radu. Taj stil preneo se i na priručnik te se tako susrećemo s katalogizacijama saveta, britkim jezikom i vitalističkim pristupom životu. Ako poznajemo njegovu poeziju, ne iznenađuje što je upravo Volt Vitman bio taj koji je odlučio da jednoj novoj naciji objasni kako je pravilno živeti ovaj život koji im je tako srećno podaren.

 

ISBN: 9788680426174

Broj strana: 136

Pismo: Latinica

Povez: meki

Prevod: Igor Stanojević

Ilustracije: Jana Vuković

Volt Vitman

Volt Vitman (1819–1892) bio je američki pesnik, eseista i novinar. Vitman je jedan od najuticajnijh američkih autora koji je i danas poznat kao otac slobodnog stiha. Njegov književni rad smatrao se kontroverznim, a naročito zbirka pesama Vlati trave, kojom je pesnik pokušao da dopre do svakog Amerikanca. Vitmanov vitalizam u književnosti i životu ali i potreba da se priđe svakom čoveku, vidi se još u njegovom prvom romanu, Franklin Evans.

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra