LEKSIKON AUTORA

NE TAKO ZANIMLJIVE OSNOVE

Ime i prezime: Judit Sanislo

Mesto rođenja: Miskolc, Mađarska

Mesto boravka: Budimpešta, Mađarska

Nacionalnost: mađarska

Objavljene knjige: Pušta da uđem

ILI-ILI

Poezija ili proza: proza sa elementima poezije Moderna ili postmoderna: ni jedno ni drugo. i jedno i drugo. Krimić ili ljubić: ni jedno ni drugo. i jedno i drugo. Kolumna ili blog: blog Trir ili Linč: Trir Muzika ili ples: i jedno i drugo Ljubav ili zaljubljenost: ljubav Selo ili grad: ni jedno ni drugo. i jedno i drugo. Planine ili more: oba Šezdesete ili dve hiljadite: šesdesete Zakon ili anarhija: zakon Leto ili zima: leto

Da sam na pustom ostrvu ponela bih

-insulinsku pumpicu -tablet -toalet papir -avion -pilota

OMILJENI

Roman: uvek ono što sam poslednje pročitala i što me je oduševilo, trenutno Orgy, Gabora Zoltana. Stih: nijedan. Uvek onaj poslednji koji me je oduševio, trenutno Balada od Zsuza Rakovszky Pisac: Ljudmila Ulickaja, Bohumil Hrabal, Terézia Mora, Istvány Örkény, Lajos Parti Nagy, Magda Szabó , o bože ne mogu da izaberem, imam toliko mnogo omiljenih pisaca! Muzičar: nijedan. Uvek onaj poslednji koga sam čula i koji me je oduševio, trenutno Mel Torme and Catpower. Planeta: Nijedna. Bila sam samo na jednoj. Film: Nijedan. Uvek onaj koga sam poslednjeg pogledala i koji me je oduševio, trenutno serija Patrick Melrose. Trenutak: Nijedan. Uvek onaj koji sam iskusila i koji me je oduševio, trenutno je to čudnovat osmeh našega psa dok spava. Glumac: Nijedan. Uvek onaj koga sam poslednjeg gledala i koji me je oduševio, trenurno Benedict Cumberbrach. Vek: dvadeseti Književni junak: svi šarmantni gubitnici, pobednici i oni koji su između ove dve grupacije. Strip: Pif and Herkules.

OMRAŽENA

Knjiga: one knjige koje nemaju nijednog junaka kog ne mogu da zavolim bar malo. Hrana: bilo šta sa makom Karakterna osobina: arogancija Serija: nisam gledala televizor šest godina.

PRVI

Zagrljaj: ne sećam se prvog zagrljaja,. Možda je to bila moja majka. Poljubac: došao je prilično kasno, u devetnaestoj godini, u starom mađarskom Suzukiju. Pad: imala sam tri godine. Trčala sam ka svom ocu kroz dvorište vrtića i pala na kolena. Imala sam duboku ranu na svom levom kolenu nedeljama. Razočarenje: imala sam četiri godine. Deka mi je rekao da neće živeti zauvek. Uspeh: imala sam četiri godine. Nasmejala sam oca time što sam napamet naučila jednu veoma dugačku mađarsku pesmu. On se nije često smejao. Knjiga: serijal Pöttyös Panni koji sam čitala kada sam imala pet godina. Radi se o devojčici koja je imala boginje. Film: La Boum sa Sophie Marceau kada sam imala sedam godina. Otav me je odveo u bioskop u Miskolcu. Bilo je nezaboravno. Trauma: imala sam četiri godine. Stariji rođak mi je ispričao kako je to kada se porađaš. O tome su učili u školi. Nisam mogla da spavam noćima. Odmor: imala sam šest godina. Provela sam dve nedelje u školskom kampu na jezeru Balaton, bez roditelja. Mnogo mi se dopalo. (Ne zato što roditelji nisu bili tu!) Rukopis: imala sam šest godina. Pisala sam pesme o mojoj porodici i patriotizmu u vežbanci. Čudne su.

Povezani naslovi