Mistični kabare i Psihomagija

Paket knjiga „Psihomagija” i „Mistični kabare” Alehandra Hodorovskog.detaljnije

2.200,001.800,00 RSD
ušteda: 400,00 RSD (-18%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

„Psihomagija” je, isto kao i psihogenealogija, pojam koji je autor skovao da označi vrstu terapije čiji je cilj oslobađanje materijalnih, telesnih, seksualnih, emocionalnih i intelektualnih blokada koje nas sprečavaju da se ostvarimo. Ova knjiga najpotpuniji je dokument o razvoju stvaralačkog i terapeutskog rada Alehandra Hodorovskog i uključuje celokupnu verziju osnovnog teksta za razumevanje psihomagije.

U „Mističnom kabareu” prikazana je struktura susreta koje Alehandro Hodorovski godinama održava sa publikom koja dolazi na njegove konferencije. Više od stotinjak šala i inicijatorskih priča poslužilo mu je kao osnova za analizu ljudskog bića bez ’maske’, sa njegovim problemima, strahovima, nesigurnostima i nedostacima. Velik broj primera i komentara koje autor nudi o razlozima koji nas sprečavaju da budemo srećni i da se razvijamo u pravcu Pune svesti, pomoći će čitaocu da izleči odnos sa samim sobom, sa drugima, sa životom i sa njegovom okolinom. „Mistični kabare” je knjiga neophodna svima koji su zainteresovani za evoluciju i oslobađanje sopstvenog bića i svesti, koji traže svoju ’pravu istinu’ kako bi je ugradili kao korisnu sreću u svoj život i doživeli bez straha starost i smrt.

Psihomagija” nudi čitaocu skorašnji intervju sa Hodorovskim u kom nam on govori o smrti, sudbini, religiji, kloniranju ljudi. O svojoj ideji o budućnosti čovečanstva ili o potrebi da nam probudi svest. Delo se završava kursom s vežbama, kroz koje nam autor pokazuje kako možemo da razvijemo svoju kreativnost i da je iskoristimo da bi nas oslobodila uloga i predubeđenja, i dodatkom s dvanaest stvarnih psihijatrijskih slučajeva kada su se pacijenti izlečili nakon što su im propisani psihomagijski činovi. Interesovala me je umetnost koja može da izleči psihološke probleme i da poveća samopouzdanje. Tako je nastao Mistični kabare. U kome sam se bavio kolektivnom terapijom primenjujući rezultate svojih pozorišnih istraživanja. Analizirao sam sufi, alhemijske, budističke, biblijske tekstove, haiku poeziju, filozofske i psihoanalitičke teorije. Došao sam do zaključka da ove tekstove možemo da interpretiramo na različite načine. Svaki čitalac, oslanjajući se na simbole, u njima traži značenje koja će ga dovesti do dublje spoznaje o sebi.

Alehandro Hodorovski[

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Format: 138 x 200 MM

Prevod: Ivana Krgović

Ilustracije: Jana Vuković

Alehandro Hodorovski

Alehandro Hodorovski (1929) priznati pesnik, književnik, filozof, filmski i pozorišni režiser, scenarista modernog stripa počeo je kao pesnik u Čileu gde su ga od rane mladosti zanimali umetnost, misticizam, religija i spiritualnost. Sa dvadeset godina nastavio je kao nadrealista u Francuskoj, zatim je u Meksiku osnovao avangardno pozorište i napravio neke od kultnih filmova i potom se vratio u Francusku gde i danas živi. Ovaj intelektualac i umetnik širokih vidika bavio se pantomimom, pozorištem, primenjenim umetnostima, psihotearpijom, religijama, književnošću, zen filozofijom, muzikom, ezoterijom… U svom životu ukrštao je umetničke puteve s Marselom Marsoom, Džonom Lenonom, Salvadorom Dalijem, Piterom Gabrijelom i Merlinom Mensonom.
Njegov opus obuhvata više od 20 knjiga, 6 kultnih filmova među kojima su Fando i Lis, Sveta planina, El Topo.

„Delim svet na dve kategorije: originali i sledbenici. Originali su ljudi koji drugačije gledaju, koji uzimaju jednostavne činioce svakodnevnog života i čine čuda. Po meni, ti si, Alehandro, original.“

Marina Abramović

  • Mistični kabare Alehandra Hodorovskog

    Interesovala me je umetnost koja može da izleči psihološke probleme i da poveća samopouzdanje. Tako je nastao "Mistični kabare", u kome sam se bavio kolektivnom terapijom primenjujući rezultate svojih pozorišnih istraživanja.

    detaljnije

  • LEKSIKON AUTORA - Alehandro Hodorovski

    U septembru 2018. godine Arete urednica Nina Gugleta i prevoditeljka Ivana Krgović posetile su Alehandra Hodorovskog u njegovom domu u Parizu. Alehandro Hodorovski retko prima goste, iako je mnogo njih koji bi želeli da ga posete. Ninu i Ivanu je primio jer su one svoju posetu najavile kao p
    detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Od istog autora

Iz istog žanra