Lovište

„Lovište" je intrigantan triler koji preispituje prošlost kao i okolnosti u kojima čovek ispoljava najmračnije strane svoje ličnosti. „Loviše" Katarine Nikolić u izdanju Aretea je krimi roman sa elementima trilera, porodičnog i ljubavnog romana.detaljnije

Odlomak 880,00600,00 RSD
ušteda: 280,00 RSD (-32%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Osveta kao motiv, nerazjašnjeni odnosi, želja da se prevaziđu strahovi, košmari. I šta to znači u Lovištu? Šuma ne trpi oklevanja, život se nastavlja baš tamo gde je i stao. U Lovištu si uvek predator ili plen, jedan na jedan, potpuno sam. Svaki trenutak je novi preobražaj, patnja, život i smrt.

Roman ima neobičnu i razbijenu kompoziciju, gotovo fargovsku atmosferu, intrigantne i filmične scene koje se smenjuju, poput kadrova na filmu. Radnja prati dve porodice i njihove intimne priče u jednom malom mestu, daleko od svega. Kada te kobne zime, dečak misteriozno nestane u šumi, sve se menja. Njegov otac, lovac, opsesivno traži krivca spreman za konačni odstrel. Lokalni policajac, fokusiran na istragu otkriva tajnu o sukobljenim porodicama i sam biva uvučen u njihov mračni i opasni svet. Tragovi nestaju pod snegom i svi moraju da se suoče sa prošlošću kako bi dokazali svoju nevinost. I taman kad pomisliš da je kraj, šuma je spremna da ponovo uzvrati udarac i dokaže da prošlost nikad ne umire. Jer, u lovištu svaki trenutak je preobražaj, patnja, iščekivanje, život i smrt.

Kraljevi rogovi su bili kao omča oko vrata. Stezali su ga čim bi napustio šumu, nekad toliko snažno da se gušio tokom noći, nesvestan krvavih tragova na svojoj koži. Žila na vratu je sve jače pulsirala i otkucaji sopstvenog srca sprečavali su ga da čuje ono napolju, onaj stvarni košmar koji ga je okruživao."

Lovište", Katarina Nikolić

ISBN: 978-86-80426-82-2

Broj strana: 258

Pismo: Latinica

Povez: meki

Format: 138 X 200 mm

Godina izdanja: 2021

Ilustracije: Anja Banješević

Katarina Nikolić

Katarina Nikolić rođena je u Pančevu 1988. godine. Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2011. godine. Kao koscenarista radila je na filmu „The Pond“ koji je 2021. godine premijerno prikazan u SAD-u. Koautorka je monodrame Petar (2014) koja je igrana u zemlji i inostranstvu. Svoj prvi roman Kazablanka napisala je sa devetnaest godina. Ubrzo su usledile i druge knjige, zbirke priča, filmski eseji. Njeni romani su filmični, gotovo scenaristički tačni, a mnogi sadrže i direktne aluzije na određene dogadjaje u okruzenju kao i poznate filmske naslove. Katarina iskljucivo piše u muškom rodu.

„Lovište“ je njen peti roman.

  • Najlepši citati Areté autorki

    Iako znamo da je svaki dan posvećen damama i da su uvek vredne pažnje, ljubavi, poštovanja, razumevanja i svega što zaslužuju, Osmi mart je i dalje poseban praznik, jer slavimo ženska prava kojih nekada nije bilo i, nažalost, negde ih još uvek nema.
    U to ime i u vašu čast, drage dame, izdvoj
    detaljnije

  • Pitali smo autora: Katarina Nikolić

    Zašto si odlučila da napišeš baš triler? Koliko ti je bavljenje dramaturgijom pomoglo da stvoriš ovu atmosferu napetosti koju konstantno osećamo čitajući detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra