ARETE KONKURS ZA KNJIGU GODINE

Došao je i taj trenutak da objavimo početak novog konkursa za Arete knjigu godine!

Konkurs za Arete knjigu godine jedinstveni je književni događaj na našim prostorima koji se održava već treći put za redom. Konkurs se sastoji iz tri dela. Prvi deo jeste slanje rukopisa i biografije (po propozicijama konkursa: u jednom word fajlu 10 stranica romana/romana za decu/romana za mlade/zbirke poezije sa kraćom biografijom (font times new roman,12) na email redakcija@arete.rs, naslovljen kao Arete knjiga godine. Nakon završetka prvog dela konkursa 2019 godine redakcija Areta će tradicionalno prirediti događaj Druženje sa izdavačem gde će autori biti u mogućnosti da u živom razgovoru sa Arete uredničkim timom predstave svoje rukopise koje su predhodno poslali na našu e mail adresu. Nakon mesec dana nastupa treći deo konkursa za Arete knjigu godine kada će Arete tim objaviti prvo širi a zatim uži krug autora koji su mogući dobitnici ove nagrade a nakon toga će uslediti i proglašenje ovogodišnjeg pobednika Arete konkusa za knjigu godine kome će rukopis biti štampan u izdavačkoj kući Arete a čija će se promocija održati na Beogradskom sajmu knjiga. Pozivamo sve zainteresovane da pošalju svoje neobjavljene rukopise gorenavedenih književnih žanrova na našu adresu i time učestvuju u ovom konkursu!

Prvi krug konkursa: slanje radova na mejl redakcije od 15. 3. do 15. 4.

Drugi krug konkursa: događaj Druženje sa izdavačem

Treći krug konkursa: objavljivanje šireg i užeg spiska autora i proglašenje pobednika

Propozicije:

  1. Poslati do 15. aprila 10 stranica (ne moraju biti hronološki poređane) svog rukopisa + kratku biografiju (do 1500 karaktera na redakcija@arete.rs)
  2. Možete poslati roman, roman za decu, roman za mlade ili knjigu poezije.
  3. Rukopisi ne smeju biti objavljivani na srpskom jeziku niti na bilo kom drugom jeziku.
  4. Rukopisi moraju biti završeni u trenutku slanja.
  5. Može se konkurisati samo sa jednim rukopisom.
  6. Rukopisi i biografije šalju se u jednom word dokumentu naslovljenom vašim imenom i prezimenom (font :Times New roman, 12)
  7. Mejl nasloviti: Arete knjiga godine

Želimo vam puno sreće na novom Arete konkursu za knjigu godine!

Prošlogodišnji laureat ove nagrade je Vladimir Vukomanović Rastegorac sa svojim romanom OD