Sniženo

Knjiga na dugme

Džinet Vinterson

499.00 RSD

Džinet Vinterson veruje da možemo da budemo pisci sopstvenih života. Njen unutrašnji svet, bogat strašću, intelektom i fantazijom, tle je iz kojeg niču priče o ljubavima – neke stare i poznate ali ispričane na sveže i vrcavo, neke lične, gole i iskrene. U „Knjizi na dugme“, internet spisateljica Ali/Aliks nudi slobodu na jednu noć; u njenim pričama ona i sagovornik mogu da postanu štagod požele, ali postoji cena koja mora da se plati. Međutim, nemojte misliti da je ovo još jedna priča o net-dopisivanju, upoznavanju – napisana je 2001. – internet je ovde samo pozadina koja daje široke mogućnosti, olakšava da priče dolaze i odlaze brzinom svetlosti.

Kategorije: , , Oznaka:
Opis

Džinet Vinterson veruje da možemo da budemo pisci sopstvenih života. Njen unutrašnji svet, bogat strašću, intelektom i fantazijom, tle je iz kojeg niču priče o ljubavima – neke stare i poznate ali ispričane na sveže i vrcavo, neke lične, gole i iskrene. U „Knjizi na dugme“, internet spisateljica Ali/Aliks nudi slobodu na jednu noć; u njenim pričama ona i sagovornik mogu da postanu štagod požele, ali postoji cena koja mora da se plati. Međutim, nemojte misliti da je ovo još jedna priča o net-dopisivanju, upoznavanju – napisana je 2001. – internet je ovde samo pozadina koja daje široke mogućnosti, olakšava da priče dolaze i odlaze brzinom svetlosti.  Dva glavna lika sreću se u Parizu, na Kapriju i u Londonu, a u virtuelnom svetu sreću se u pričama o ljubavi u različitim vremenskim periodima, inkarnacijama, polovima.

Vintersonova piše elegantno, igra se rečima, duhovita je i to bez upotrebe žargona; podstiče čitaoca, daje mu privid da ima više pripovedača, da je roman interaktivan. Međutim, ona sve vreme ima kontrolu, njene su ruke na dirkama tastature. Ona je majstorski pripovedač i rado ćete joj se prepustiti dok vam nudi slobodu na jednu noć.

„Nestašna i inteligentna, odlučna da podstakne misli o razlogu ljubavi i njenom riziku.“

The Times

Dodatne informacije
autor

Džinet Vinterson

prevod

Irina Vujičić

Ilustracije

Miroslava Karajanković

isbn

978-86-80426-00-6

broj-strana

221

povez

meki