KADA: Naučite tajne savršenog tajminga

Danijel H. Pink, autor bestselera Motivacija otkriva naučne tajne dobrog tajminga da bi vam pomogao da ostvarite svoj pun potencijal na poslu, u školi i kod kuće.

Svi znaju da je tajming sve. Ali ne znamo mnogo toga o samom tajmingu. Životi su nam neprekidni niz „kada” odluka: kada da pokrenemo posao, kada da zakažemo čas, kada da produbimo vezu s nekime. Ipak, te odluke donosimo na osnovu intuicije i nagađanja.

Često se govori da je tajming umetnost. U knjizi Kada: Naučne tajne savršenog tajminga, Pink nam pokazuje da je tajming zapravo nauka.

Oslanjajući se na brojna i raznovrsna istraživanja iz psihologije, biologije i ekonomije, Pink otkriva koji je najbolji način da se živi, radi i uspe. Kako možemo da iskoristimo skrivene obrasce dana da napravimo idealan raspored? Zašto određene vrste pauza dramatično poboljšavaju rezultate đaka i studenata na testovima? Kako možemo da preokrenemo nesiguran start u novi početak? Zašto treba da izbegavamo da odlazimo u bolnicu popodne? Zašto je sinhronizovano pevanje s drugim ljudima dobro kao oblik vežbe? I koje je idealno vreme da se da otkaz, promeni karijera ili stane na ludi kamen?

U knjizi Kada, Pink prečišćava najnovija istraživanja i podatke o tajmingu i sintetiše ih u zadivljujuć narativ prošaran neodoljivim pričama i praktičnim preporukama koji čitaocima daju zanimljive uvide o tome kako mogu da vode bogatiji, angažovaniji život.

Bestseler Njujork tajmsa Poslovni bestseler br. 1 Vol strit žurnala Bestseler Vašington posta

„Prepuna iznenađujućih uvida i praktičnih saveta.”

~Vol strit žurnal  

detaljnije

Odlomak 792,00750,00 RSD
ušteda: 42,00 RSD (-5%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Oslanjajući se na brojna i raznovrsna istraživanja iz psihologije, biologije i ekonomije, Pink otkriva koji je najbolji način da se živi, radi i uspe. Kako možemo da iskoristimo skrivene obrasce dana da napravimo idealan raspored? Zašto određene vrste pauza dramatično poboljšavaju rezultate đaka i studenata na testovima? Kako možemo da preokrenemo nesiguran start u novi početak? Zašto treba da izbegavamo da odlazimo u bolnicu popodne? Zašto je sinhronizovano pevanje s drugim ljudima dobro kao oblik vežbe? I koje je idealno vreme da se da otkaz, promeni karijera ili stane na ludi kamen? Danijel H. Pink, autor bestselera Motivacija otkriva naučne tajne dobrog tajminga da bi vam pomogao da ostvarite svoj pun potencijal na poslu, u školi i kod kuće. Svi znaju da je tajming sve. Ali ne znamo mnogo toga o samom tajmingu. Životi su nam neprekidni niz „kada” odluka: kada da pokrenemo posao, kada da zakažemo čas, kada da produbimo vezu s nekime. Ipak, te odluke donosimo na osnovu intuicije i nagađanja. Često se govori da je tajming umetnost. U knjizi Kada: Naučne tajne savršenog tajminga, Pink nam pokazuje da je tajming zapravo nauka. Pre sam verovao u ignorisanje dnevnih talasa. Sada verujem u jahanje na njima. Pre sam verovao da su pauze za ručak, dremke i šetnje simpatične sitnice. Sada verujem da su životne potrepštine. Pre sam verovao da sredina nije bitna. Najviše zato što nisam ni bio svestan postojanja sredine. Sada verujem da sredina ilustruje nešto osnovno o ponašanju ljudi i funkcionisanju sveta. Pre sam verovao u vrednost srećnog kraja. Sada verujem da se moć srećnog kraja ne zasniva nanjegovom apsolutnom savršenstvu, već u njegovoj mešavini sreće i tuge i u njegovom smislu. Pre sam verovao da je tajming sve. Sada verujem da je sve tajming.

Broj strana: 227

Pismo: Latinica

Povez: meki

Format: 14 X 20 cm

Prevod: Irina Vujičić

Danijel H. Pink

Danijel H. Pink autor je šest provokativnih bestselera o poslovanju, radu i ponašanju uključujući i tri bestselera Njujork tajmsa koji su se dugo zadržali na listi. Denove knjige ovojile su brojne nagrade i prevedene su na trideset devet jezika. Njegovi članci o poslovanju i tehnologiji pojavljuju se u mnogim publikacijama, uključujući Njujork tajms, Harvard biznis rivju, Fast kompani, Vajerd i Sandej telegraf. Den je radio analize poslovnih trendova za televizijske mreže CNN, CNBC, ABC, NPR i druge, u Sjedinjenim Državama i inostranstvu. Drži predavanja u kompanijama, udruženjima i na univerzitetima širom sveta o ekonomskoj transformaciji i novom radnom mestu.

  • Četiri činjenice o savršenom tajmingu

    Da li u toku dana imate neočekivani pad energije i koncentracije, uprkos tome što obavljate neki važan zadatak? Verovali ili ne, postoji šansa da prevaziđete ovakve situacije, odnosno da izaberete idealno doba dana za određene poslove. detaljnije

  • Tajne savršenog planiranja vremena - odgovor na pitanje KADA?

    Knjiga Kada, višestruko nagrađivanog i prevođenog autora Danijela Pinka je za samo godinu dana od objavljivanja dospela u sam vrh svetskih bestseler lista i tu se zadržala neočekivano dugo. Ovo je prv
    detaljnije

Uz ovaj naslov kupljeno je

Od istog autora