Vladimir Vukomanović Rastegorac

Vladimir Vukomanović Rastegorac

Vladimir Vukomanović Rastegorac rođen je 1986. godine u Kraljevu. Doktorirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, a radi kao docent na beogradskom Učiteljskom fakultetu. Objavio je pesničke knjige Upornost sećanja (2005), Kana (2013) i (Takk) (2015), kao i poemu za decu Bajka o Smrti (zajedno sa Janom Rastegorac, 2016). Priredio je izbor iz mlade srpske proze Pucanja (2012) i izbor iz srpske poezije o smrti za decu i mlade Ako ti jave: umro sam (2018).

Sniženo

Od

Vladimir Rastegorac

390.00 RSD

Pred nama je Od, intrigantna knjiga poetske proze, istovremeno intimna i satirična, refleksivna i fantazmagorična, sva od rukavaca uzburkanog teksta koji teče u neočekivanim smerovima. Razbokoreni jezik i oslobođena imaginacija ovog rukopisa imaju polazište u osetljivom unutrašnjem životu specifičnog pripovedača, u njegovim osećanjima nenadoknadivih gubitaka i nesaopštivih boli, u svesti da svakog novog dana tražimo nove strategije opstanka. Izvedena uz snažan začin nadrealizma, katkad i uz prizivanje kafkijanske atmosfere, Od je zapravo duhovita, neretko samoironična, sporadično melanholična ispovest koja vrvi od metamorfoza likova, ubrzanog smenjivanja apsurdnih situacija, okretanja svakodnevice naglavačke i oscilovanja između očekivanog i nemogućeg. Povrh svih tegobnih stanja koja sugeriše, ova književna ispovest diskretno evocira i radost življenja i zadovoljstvo samog pisanja. I kao takva poziva na čitalački užitak prepuštanja njenim tekstualnim slapovima.

Goran Korunović

Nema na zalihama

Opis

Pobednik drugog Arete konkursa za knjigu godine je konačno ovde! Roman Od Vladimira Vukomanovića Rastegorca svojim neobičnim jezikom i neverovatnim stilskim obrtima progovoriće o čoveku ali i o njegovoj, neretko komičnoj, poziciji u svetu.

Dodatne informacije
autor

Vladimir Vukomanović Rastegorac

broj-strana

114

isbn

9788680426389

ilustracije

Jana Vuković

povez

meki