Nina Gugleta


NINA GUGLETA

Iz ljubavi prema književnosti, osnovala je izdavačku kuću Areté 2015. godine. Podjednako joj je važan kvalitet sadržaja i pakovanja. Koristi svaku priliku da unese dah svežine na srpsku izdavačku scenu. Pruža priliku neafirmisanim mladim domaćim i slovenačkim autorima, ali ume da prepozna vrednost i originalnost među priznatim stranim autorima.

Nina Gugleta, uvek rastrzana između dva grada. U Ljubljani je završila klasične nauke i izdavaštvo, a sada piše tezu o uticaju države na jugoslovensku kinematografiju. Trenutno živi i radi u Beogradu jer ga najviše voli. I grad i ljude u njemu. A ipak, putovanja su neodvojivi deo njenog života.

Radi ono što voli, i voli što to radi. Objavljeni prvenci neposredno otkrivaju i crte njene ličnosti jer unosi sebe u sve čega se lati i ne pristaje da se proda. Možete pročitati deo njene priče u Knjizi na dugme (Džinet Vinterson), slušajući džez, provedite s njom jedno Veče u klubu (Kristijan Gaji); ponekad je spopadnu Neoštrine (Sanja Savić) i onda čuje kako Nešto diše u mojoj torti (grupa autora), a kad je obuzme drama onda je U potrazi za crvenom đavolicom (Vinko Moderndorfer).

Cilj joj je da promoviše pisanu reč na nov, inspirativan, nepretenciozan način i u budućnosti i zato stalno i neumorno traži novi biser koji će otkriti domaćim čitaocima.

Pin It on Pinterest