Sanja Savić


sanja savicRođena je u Sarajevu 1988. godine. Osnovnu školu i gimnaziju je završila u Palama, dramaturgiju diplomirala na fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2011, te master studije završila na istom fakultetu 2013. godine. Trenutno je na Umetničkim doktorskim studijama na FDU.

U junu 2010. objavila zbirku pripovedaka Kad žirafa progovori, 2013. Vrijeme vašara. Pripovetka Klinička smrt dobila je prvu nagradu na Četvrtom međunarodnom festivalu poezije i kratke priče „Janoš Siveri“ za kratku priču.

Autor i koautor je tri kratka animirano-igrana filma, Bubamara i Kako mravi i krave utiču na ženski život i Vitraž u d-molu (sa Vladimirom Radovanovićem), sa kojima je učestvovala na nekoliko festivala kratkog filma (Kratka forma Gornji Milanovac, filmski festival u Herceg Novom te Vatavran Festival u Nju Delhiju, prva nagrada za kratki film na Femix festivalu). Radila kao scenarista ili saradnik na scenariju za nekoliko kratkih studentskih filmova (Pola i po, U prolazu, Dekodiranje, Sloboda ili strip!, Letnja škola), dva kratka interaktivna filma te scenario za video spot londonskog rok benda Bad Version.
Autor je scenarija Travnička hronika po romanu Ive Andrića.