Sanja Savić


sanja savicRođena je u Sarajevu 1988. godine. Osnovnu školu i gimnaziju je završila u Palama, dramaturgiju diplomirala na fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2011, te master studije završila na istom fakultetu 2013. godine. Trenutno je na Umetničkim doktorskim studijama na FDU.

U junu 2010. objavila zbirku pripovedaka Kad žirafa progovori, 2013. Vrijeme vašara. Pripovetka Klinička smrt dobila je prvu nagradu na Četvrtom međunarodnom festivalu poezije i kratke priče „Janoš Siveri“ za kratku priču.

Autor i koautor je tri kratka animirano-igrana filma, Bubamara i Kako mravi i krave utiču na ženski život i Vitraž u d-molu (sa Vladimirom Radovanovićem), sa kojima je učestvovala na nekoliko festivala kratkog filma (Kratka forma Gornji Milanovac, filmski festival u Herceg Novom te Vatavran Festival u Nju Delhiju, prva nagrada za kratki film na Femix festivalu). Radila kao scenarista ili saradnik na scenariju za nekoliko kratkih studentskih filmova (Pola i po, U prolazu, Dekodiranje, Sloboda ili strip!, Letnja škola), dva kratka interaktivna filma te scenario za video spot londonskog rok benda Bad Version.
Autor je scenarija Travnička hronika po romanu Ive Andrića.

Pin It on Pinterest